Bekend van TV

Buurman en Buurman taart

Buurman en Buurman winnen aan populariteit. De twee bijzonder onhandige klussers met een eigen animatieserie timmeren, vallen en staan weer op in de vele afleveringen van deze bekende serie uit de jaren dat de ouders van nu zelf nog kind, of nog niet eens geboren waren. In die jaren waren de mannen al een hit en nu hun doldwaze avonturen sinds een paar jaar zijn teruggekeerd op televisie, is ook de jongste generatie groot fan van Buurman en Buurman.

En de wereld van nu zou de wereld van nu niet zijn als er van elk kijkcijferkanon geen producten van te koop zijn. Bij Buurman en Buurman is dat niet anders; sleutelhangers, dekbedovertrekken, broodtrommels, noem maar op. Maar leuker nog, een heerlijke Buurman en Buurman taart voor de verjaardag van je kind.

Buurman & Buurman

De twee klussende heren proberen in elke aflevering een bouwprobleem op te lossen, maar vaker wel dan niet eindigt het verhaal in tranen. Ook al hebben de twee stuntelende buren dat meestal zelf niet in de gaten, of laten ze het maar voor wat het is. De klus gaat meestal op een grappige manier helemaal verkeerd en dat is iets waar eigenlijk iedereen wel om kan lachen. Onder met mom van als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat, sluiten ze altijd af met hun bekende kreet ‘A je to’, wat in het Tsjechisch – hun oorspronkelijk taal – zoveel betekent als ‘dat was het dan’. 

buurman en buurman

Maak je eigen taart

Om het succes nog groter te maken, reizen Buurman en Buurman langs verschillende Nederlandse theaters om een wervelende en grappige show te geven voor de jonge kijkertjes. En wat is er dan leuker en lekkerder om bij thuiskomst samen te genieten van een stukje taart met een eetbare print van Buurman en Buurman.

Deze eetbare print leg je eenvoudig op een simpele taart, of bovenop een laag fondant waarmee je taart bedekt is. Zo’n eetbare print is in een aantal variaties verkrijgbaar; er zijn drie verschillende soorten eetbaar paper, namelijk dikke ouwel, dunne ouwel en icing/frosting. De kwaliteit en toepasbaarheid verschillen per soort. Klik op de afbeelding hiernaast om de verschillen te zien en te bepalen welke versie jij wil gebruiken.

Maar zoals je hebt gezien kan je je creativiteit ook heel goed kwijt in het gebruik van fondant. Door een eenvoudige taart te bakken en deze te verdelen in twee of drie lagen met daartussen wat botercrème, slagroom of jam en deze te bedekken met een dunne laag fondant, heb je al snel een mooie en strakke basis voor een mooie Buurman en Buurman taart. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is het maken van de twee hoofdrolspelers. Gebruik hiervoor ook weer fondant of marsepein. Er zijn genoeg afbeeldingen of voorbeelden te vinden van hoe ze eruit zien. En ook al lijkt het moeilijk, oefening baart zeker kunst.

Geef een reactie