Veelgestelde vragen Eetbare Prints

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de Eetbare Prints.
Mocht je een vraag hebben die er niet bij staat neem dan contact op via info@bakingqueen.nl.

Hoe kan ik mijn eigen eetbare print samenstellen?
. Kies het materiaal waarop de foto/afbeelding uitgeprint moet worden, je hebt de keuze uit Frosting en Ouwel (dik)
. Kies het formaat van de foto/afbeelding
. Voeg je eigen afbeelding toe (de volgende bestandstypes worden geaccepteerd .jpg, .jpeg, .bmp, .gif en .png)
. Pas de afbeelding naar eigen wens aan
. Voeg eventueel tekst toe
. Tevreden met het eindresultaat? Voeg de afbeelding dan toe aan je winkelmandje

Wat is Frosting?
Frosting is dun printbaar laagje op zetmeelbasis dat naar suiker en vanille smaakt.
Achter de Frostingsheet zit een dun laagje plastic wat er voor het gebruik afgehaald dient te worden.
Frosting is niet geschikt voor hoge temperaturen, maar is ideaal voor op ondergronden zoals: Cream, Fondant of Marsepein.
Wil je de print op slagroom gebruiken, zeef dan eerst een dun laagje poedersuiker over de slagroom en leg daarop de print.
De print “smelt” uiteindelijk samen met de slagroom. Hou er wel rekening mee dat de print dus wat vager is dan wanneer je deze op een Marsepeinen ondergrond gebruikt.
Frosting kan ook op een kwarktaart, plaats de frosting dan wel zo laat mogelijk op de taart, uiteindelijk wordt de print namelijk minder.
Frosting plak je het fijnst met eetbare lijm, water of dunne glazuur op bijv. Cupcakes, Taart, Fondant, Marsepein, Icing en koekjes.

De ingrediënten:
Zetmeel (E1422, E1412), maltodextrine, glycerine, suiker, water, stabilisator (E414, E460), dextrose, emulgatoren (E435, E491, E471), smaakstoffen, conserveermiddel (E202, E330), zoetstof (sucralose)

Wat is Ouwel (dik)?
Ouwel (dik) is een natuurlijk product dat bestaat uit aardappelzetmeel, olie en water.
Ouwel heeft een neutrale smaak en is vergelijkbaar met het witte vel eetbare papier onder een kokosmakroon (alleen dan dikker).
Het kan geplaatst worden op Fondant, Marsepein en Botercrème.
Eventueel kan ouwel ook op een kwarktaart, plaats de ouwel dan echter wel voor het serveren op de taart, daarna wordt de print namelijk snel minder.
Door de dubbele dikte is dit ouwelpapier ook geschikt om prikkers voor bijvoorbeeld cupcakes uit te knippen.
Ouwel plak je het fijnst met eetbare lijm op bijv. Cupcakes, Taart, Fondant, Marsepein, Icing en koekjes.
Plak ouwel NOOIT met alleen water.

Ingrediënten:
Aardappelzetmeel, plantaardige olie(olijfolie) en water.

Wat voor inkt zit er op de prints?
Natuurlijk zijn alle prints geprint met eetbare inkt.

Wat zijn de ingrediënten van de inkt?
Geel:
water, glycerol E422, kleurstoffen: E102, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202

Blauw:
water, glycerol E422, ,kleurstoffen:  E133, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202

Rood:
water, glycerol E422, ,kleurstoffen:  E 122, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202

Zwart:
water, glycerol E422, ,kleurstoffen:  E 151, E122, E133, E102, E110, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel:  E202

Zijn de prints uitgesneden?
Nee, de prints zijn niet uitgesneden.

Hoelang en hoe kan ik de print het beste bewaren?
Bewaar de prints koel en droog, het liefst luchtdicht in de verpakking waarin het geleverd wordt.
Indien de prints luchtdicht bewaard worden, dan zijn ze maanden houdbaar.
Het liefst niet in de koelkast of vriezer bewaren.
Alleen in de koelkast leggen indien het schutvel achter de Frosting niet loslaat.

Wat te doen om eventueel breken van Frosting te voorkomen?
Als het heel koud of heel warm is kan de Frosting sneller breken.
Leg het dan heel even (een paar seconden) op een iets warmere of koudere plaats.

Retourneren?
De prints worden speciaal voor jou op maat gemaakt en afgedrukt, daarom is het helaas niet mogelijk om de prints te retourneren.