Eetbare print bestellen?

Eetbare prints zorgen voor een unieke afwerking van je eigengemaakte taart, koekjes, cup cakes en/of muffins. Er wordt wel eens gezegd dat een eetbare print de kers op de taart is. Met prints is dat in meerdere opzichten het geval.  Qua uitstraling, afwerking en (met frosting eetpapier) ook qua smaak! Je kunt het gebruiken als decoratie voor gebak of cupcakes. Naast de vaste prints in ons assortiment vind je ook eetbare prints die je helemaal eigen kunt maken met een mooie foto. Dit kan zowel met als zonder tekst. Welke optie jouw voorkeur ook heeft, het is altijd smullen geblazen.

Wat is een eetbare print?

Zelf een foodprinter aanschaffen kan net een te grote investering zijn. Zeker als je maar af en toe gebruik wilt maken van een eetbare print voor op een zelfgemaakte taart. Bij Baking Queen kun je daarom terecht voor je eetbare prints. Alleen wat is een eetbare print nu precies? Je kunt een eetbare print zien als een speciaal soort papier dat dus eetbaar is. Deze kun je speciaal bij ons laten drukken en het geeft jouw bakcreatie net even die extra decoratie. Je kunt een eetbare print ook zien als een eetbare fotoprint. Het is namelijk mogelijk om je eigen ontwerp toe te voegen en dit kan een eigengemaakte foto zijn. Een perfecte decoratie voor gebak of een andere bakcreatie. Tijdens het bestellen kun je kiezen uit twee soorten eetpapier; dikke ouwel of frosting. Wat het verschil is tussen die twee leggen we hieronder uit.

Dikke ouwel

Dikke ouwel is vergelijkbaar met het eetbare papier onder een kokosmakroon, alleen dan dikker en dus van een wat hogere kwaliteit. Wel is het bij deze vorm belangrijk dat je de print vastplakt met bijvoorbeeld eetbare lijm, maar absoluut niet met water. Een eetbare print van dikke ouwel is perfect voor op marsepein, fondant of simpelweg op taart of koekjes.

dikke ouwel eetbare prints

Frosting

Frosting is de mooiste variant van een eetbare print. Bovendien zit er een lekkere zoete smaak aan. Dit in tegenstelling tot de ouwel, dat vergelijkbaar is met de smaak van eetpapier op sommige koeken. Let wel, frosting is niet geschikt om te gebruiken bij hoge temperaturen, maar wel ideaal op bijvoorbeeld cupcakes.

frosting eetbare print

Kant en klare eetbare prints

Naast de prints die je zelf helemaal kunt personaliseren hebben we ook de kant en klare prints. Dit zijn prints in heel veel verschillende soorten. Denk aan een eetbare print van Woezel en Pip, Bumba, Assepoester of Frozen. Dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment kant en klare prints. Wij hebben voor jongens en meisjes van alle leeftijden wel iets leuks. Bekijk via de onderstaande afbeelding het complete aanbod aan dit type eetbare prints of doe inspiratie op voor het ontwerpen van je eigen eetbare print.

Kant en klare prints

Eigen ontwerp eetbare print

Ben je op zoek naar een speciale decoratie voor een taart of de cupcakes? Maak je eigen ontwerp of stuur deze door en kies voor eetbare print bestellen. Superleuk voor een verjaardag, jubileum of andere viering. Geef aan welk soort papier het moet zijn, verstuur je ontwerp en kies tot slot voor de gewenste afmeting. Wij zorgen daarna dat de eetbare fotoprint gemaakt en verstuurd wordt. Vaak heb je het de volgende dag al in huis! Is een eetbare print ook iets voor jou of wil je het gewoon een keer proberen? Bekijk dan via onderstaande afbeelding de mogelijkheden van een persoonlijke print.

Persoonlijke prints

Overige bakspullen

Naast al deze mooie prints hebben wij nog veel meer bakspullen. Hieronder een selectie van een aantal prachtige dingen uit ons assortiment: