Beschrijving
Citroen Chocolade Callets (2,5kg) (Callebaut)
Een frisgroene kleur en een romige smaak met een uitgesproken citroensmaak, dat zijn de Citroen Chocolade Callets van het merk Callebaut.
De chocolade callets zijn zo onweerstaanbaar, dat het moeilijk is om er van af te blijven.
De uitgesproken fruittinten van citroen geven een unieke maar toch heerlijke smaak aan je bonbons, pralines, holfiguren of andere chocolaatjes.
De callets zijn te gebruiken voor dezelfde toepassingen als de andere callets van Callebaut.
Je kunt de chocolade dus ook gebruiken om een heerlijke verfrissende twist te geven aan je mousses, crémes of andere desserts.
Laat de verfrissende zoetigheden maar uit je keuken komen, zodat iedereen er van kan genieten.
Bewaar de callets in een nette, droge en reukvrije omgeving.
De Callebaut Callets zijn in verschillende smaken verkrijgbaar.
Inhoud: 2,5kg
Ingrediënten:
Suiker 51,0%, cacaoboter 27,5%, volle melkpoeder 20,0%, emulgator: sojalecithine <1%, natuurlijk citroenaroma <1%, kleurstoffen: E132, E100 <1%, natuurlijk vanille aroma <1%.
Allergenen:
Dit product bevat Melk en Soja.
Werkwijze
Werkwijze voor de magnetron
1. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in een plastic of glazen kom (magnetron bestendig).
2. Smelt op maximaal vermogen (+/- 800 w) in de magnetron.
Roer elke 15 seconden de chocolade goed door, zodat de tempratuur zich gelijkmatig kan verspreiden.
Stop met verwarmen zodra de chocolade zo goed als gesmolten is (kleine stukken mogen nog zichtbaar zijn).
Blijft roeren tot de chocolade volledig is opgelost en een gelijkmatig chocolademassa is verkregen.
3. De chocolade is nu klaar voor gebruik.
Werkwijze au bain-marie
Au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen.
Het is een handige manier om je chocolade minder snel te laten verbranden.
1. Plaats een pan met water op het vuur, met een kleine laag water.
Plaats op deze pan een hitte bestendige kom waar je de chocolade callets in wilt laten smelten.
Zet de kom op de pan, maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt!
Het stoom van het water zorgt voor de warmte, niet het water zelf.
2. Breng het water aan de kook en hou de temperatuur rond het kookpunt.
3. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in de kom en roer totdat de chocolade gesmolten is.
Schaap de chocolade die in contact staat met de wand door de massa heen.
Callebaut
De chocolade producten van Callebaut worden geselecteerd door professionele chocolatiers, banketbakkers en patissiers wereldwijd.
In het chocolade-hart van België worden al meer dan 100 jaar de lekkerste chocoladesoorten geproduceerd.
De Callebaut chocoladecallets zijn voor 100% procent gemaakt van chocolade in zijn puurste vorm, couverture genaamd.
Dankzij de druppelvorm zijn de callets heel snel en dus gemakkelijk te smelten.
Je kunt ze bijvoorbeeld in de opgeloste couverture te strooien voor optimale voorkristallisatie.
Het werken met Callebaut chocolade is niet alleen heel erg fijn, het is ook nog een goed voor het welzijn van de cacaoboeren.
Voor elke Callet™ van de Finest Belgian Chocolate range, gebruikt Callebaut enkel 100% duurzame cacao.
Een gedeelte van de opbrengt wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun gemeenschappen.
Callebaut heeft een samenwerking met de Cacoa Horizons Foundation, welke direct samenwerkt met de boeren en hun gemeenschap, ze ondersteunen trainingen en dragen bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren.


Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.