Beschrijving
Boterkoek Mix (400g)
Maak een lekkere ouderwetse Boterkoek met deze Boterkoek Mix.
Voor het bakken van een boterkoek gebruik je een speciale Boterkoekvorm.
Dit is een ronde vorm met een speciaal mes om de boterkoek van de bodem af te snijden.
Zelf bakken is niet moeilijk als je onze mixen gebruikt.
Bereidingswijze:
400 gram mix voor boterkoek
200 gram boter
40g losgeklopt ei (medium ei) (rest van het ei (10g) kan je gebruiken voor het bestrijken van de boterkoek)
evt. halve of geschaafde amandelen, noten of rozijnen toevoegen
Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze tot een samenhangend deeg.
Doe het deeg in de boterkoekvorm.
Druk het deeg plat met natte handen of de bolle kant van een natte lepel.
Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei.
Kerf met een vork een ruitjesmotief in het deeg en leg eventueel bijv. amandelschaafsel hierop.
Bak de boterkoek ca. 25 minuten op 200 graden tot de bovenkant mooi bruin is.
De boterkoek zal nog niet gaar lijken, maar dit komt goed tijdens het afkoelen.
Laat de boterkoek minimaal 6 uur afkoelen.
De boterkoek is een dag na het bakken op zijn lekkerst.
Hoe te bewaren:
Koel en droog bewaren.
Inhoud: 400g
Ingrediënten:
Tarwebloem, kristalsuiker, blanke basterdsuiker (suiker, invertsuikerstroop), zout, rijsmiddel, natuurlijk vanille.
Allergenen:
Dit product bevat Tarwe.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.