Beschrijving
Appeltaart Mix 500g (Bake Delicious)
Maak nu de lekkerste appeltaarten met de Appeltaart Mix van het merk Bake Delicious.
Deze mix is geschikt voor het maken van appeltaart, sloffenbodems, gevulde koeken, kano’s en overheerlijke taartbodems.
Hoe te maken:
Springvorm van 22-24 cm
1 losgeklopt ei
500 gram mix voor appeltaart
180 gram boter in blokjes (ongezouten)
20 gram water (20 ml)
Voor de vulling:
1 kg zachtzure appels (Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.)
50 gram suiker
2 á 3 theelepels kaneel
75 gram rozijnen
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
Bereidingswijze met de hand:
Doe de mix, boter en het water in een kom en wrijf door de handen tot een samenhangend deeg.
Met de keukenmachine:
Doe de mix, boter en het water in de kom en meng met de vlinder of deeghaak tot een samenhangend deeg.
Laat dit deeg 1 uur (in huishoudfolie) rusten in de koelkast
Wel de rozijnen 15 minuten in lauw warm water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Doe de gesneden appel in een kom en meng er de rozijnen, suiker en kaneel doorheen.
Verwarm de oven op 170 graden. (heteluchtoven 155 graden)
Vet de springvorm in met wat boter of bakspray.
Haal het deeg uit de koelkast, rol 2/3 van het deeg uit tot circa 5 mm dikte.
Bekleed de springvorm met het uitgerolde deeg.
Vul de taart met het appelmengsel.
Rol de rest van het deeg uit tot 5 mm dikte en snij het in lange repen van circa 1 cm breed.
Leg de reepjes in een rastervorm op het appelmengsel en bestrijk het raster met losgeklopt ei.
Bak de taart in het midden van de oven in 50 tot 70 minuten af.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.