Beschrijving
Tonkabonen (10 stuks) (Biologisch) (Vanissa)
De Tonkabonen van Vanissa zijn erg aromatisch.
Ze hebben tinten van caramel, vanille, rum en amandel.
Ze zijn zeer geschikt voor in zoete gerechten (flans, crèmes en cakes) maar ook hartige gerechten (salades, wit vlees en door groenten).
Tonkabonen worden 24 uur in de alcohol geweekt en vervolgens gedroogd.
Gedurende dit proces vindt er fermentatie plaats, hierdoor komt er een soort grijze waas aan de buitenkant van de boon.
Deze grijze waas zijn de courmarine kristallen, dé belangrijkste smaakstof van de tonkaboon.
Hoe te gebruiken:
De Tonkaboon is een smaakmaker in bijvoorbeeld desserts (ijs, crème brûlée), maar ook in bonbons.
Daarnaast kun je de bonen ook gebruiken in hartige gerechten.
Je dient voor gebruik de bonen fijn te raspen.
Vervolgens kook je de boon mee (net als vanille) met de betreffende crème, melk of room.
Het is belangrijk dat je de smaak goed laat intrekken en de bak goed afgesloten wegzet.
De overheersende geur trekt anders door heel je koelkast heen.
De tonkaboon zelf is niet eetbaar, dus je dient deze altijd in vloeistof te zeven.
Vermijd overmatig gebruik.
Hoe te bewaren:
Koel, donker en droog bewaren.
Na elk gebruik de verpakking goed sluiten.
Inhoud: 10 Tonkabonen
Ingrediënten:
Tonkabonen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.